Urban mysteries vertelt je het verhaal over de wereld van "Urban exploration", bij velen een nog onbekende tak van de fotografie.

Voor of na een reportage stoppen we wel eens bij andere bezienswaardigheden. Foto's hiervan vind je terug in het portfolio.

Zit je met vragen of wens je meer uitleg over Urban exploration?
Aarzel dan niet om contact op te nemen of een bericht achter te laten in het gastenboek.

Chateau Rouge

We schrijven: Donderdag 6 januari 2011.

Vandaag was er een trip naar Wallonië gepland met bezoeken aan o.a. Chateau Rouge en de Kristalfabriek Val-Saint-Lambert. Dit was een trip die al een tijdje op voorhand gepland was, we keken er echt naar uit!
Maar s'morgens bij het ontwaken kregen we al temaken met een eerste tegenslag: regen! We lieten ons echter niet uit ons lood slagen en zijn met goeie moed vertrokken. De rit richting onze eerste stop "Chateau Rouge" viel goed mee buiten dat het wegdek er erbarmelijk bijlag. Eens aangekomen was het zoeken naar een parkingplaats als een speld in een hooiberg door de vele sneeuw die er nog ligt in de walen. Tot overmaat van ramp merkten we vlakbij het chateau een jeep op wat onze plannen wel eens duchtig in de war kon brengen (heel die trip voor niets, stel je voor!!). Uiteindelijk parkeerden we vlakbij het Chateau en meer dan een vriendelijke boer in zen tractor zijn we niet tegengekomen. De toegang tot het chateau was vrij makelijk, beekje over en door wat struikgewas. Wat ik persoonlijk altijd raar vind bij leegstaande gebouwen is dat er ergens altijd wel een deur openstaat, en dan maar klagen over vandalisme.. Nuja eens binnen viel de goede staat van het gebouw echt op: tafel gedekt, bedden met lakens, enzovoort. Net of de mensen enkele maanden plots vertrokken zijn en de boel hebben gelaten zo hij was. Dit leverde natuurlijk enkele pareltjes van beelden op! Na we wel in elke kamer onze voetstappen hadden achtergelaten en het even over was met regenen werd de buitenkant op de gevoelige plaat vastgelegd. We werden bruusk opgeschrikt door een claxon en spoeden ons terug naar de wagen. Onze vrees was algoed ongegrond en we waren enorm blij met het resultaat!

Nadien brachten we nog een bezoek aan Val-Saint-Lambert, maar deze locatie was niet wat we ervan verwacht hadden: toegeslagen ramen e.d. Moraal van het verhaal: een geslaagde dag! Een bezoek aan zulke gebouwen geeft je echt wel een diepe indruk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten