Urban mysteries vertelt je het verhaal over de wereld van "Urban exploration", bij velen een nog onbekende tak van de fotografie.

Voor of na een reportage stoppen we wel eens bij andere bezienswaardigheden. Foto's hiervan vind je terug in het portfolio.

Zit je met vragen of wens je meer uitleg over Urban exploration?
Aarzel dan niet om contact op te nemen of een bericht achter te laten in het gastenboek.

Brouwerij Eylenbosch

We schrijven Vrijdag 14 januari 2011.

Vandaag stond er een bezoek aan brouwerij eylenbosch gepland. De brouwerij heeft een rijke historie in het brouwen van speciale belgische bieren. Er werd o.a. de Kriek Lambic en het Geuze bier gebrouwd. Binnen in de brouwerij zijn nog de resten van het bedrijfsarchief te vinden, met kasboeken die zelfs terug gaan tot 1884! De brouwerij sloot in 1989 haar deuren. De trip naar de brouwrij verliep vlot, en dat voor een vrijdag! De toegang tot de brouwerij was vrijwel makelijk, de poort was vastgemaakt met een groot fietsslot en zonder verbodsborden e.d.. Het is een immens gebouw waar je uren kan in rondlopen. We begonnen bij de trappenschacht waar de daver ons even op het lijf sloeg! Er stond die dag een fikse wind die de ijzeren deuren in de schacht steeds open en toe sloeg met een kabaal van jewelste. Eens boven had je een mooi uitzicht over de binnenplaats. Michelle had het niet zo voor de hoogte en zeker al niet toen een gevederde vriend haar probeerde gerust te stellen. De volgende halte was de ketelruimte, deze ruimte was nog maar slechts een schim van wat ze geweest was. Buiten grote gaten in vloer/plafond (hoe je het bekijkt) was er niet veel meer te zien. De veelbelovende opslagruimte vol met intacte vaten en kratten vol flesjes op de zolderverdieping bleek verdwenen te zijn. Nuja de ruimte was er nog wel. Volgens sommige hebben we ruimte overgeslagen, maar we zijn echt wel in elke ruimte geweest! We moesten ons tevreden stellen met enkele lege! :-( vaten en kratten die her en der verscholen lagen. Als laatste was de degustatieruimte aan de beurt waar het zonlicht binnenscheen door de mooie intacte glas in loodramen, alles was nog aanwezig buiten jah.. het bier. Al bij al een zeer leuke locatie die de moeite waard is.




1 opmerking:

  1. Vandaag nog geweest, de kratten met lege flesjes zijn nog overdadig aanwezig op de zolder hoor. Evenals lege vaten!

    BeantwoordenVerwijderen