Urban mysteries vertelt je het verhaal over de wereld van "Urban exploration", bij velen een nog onbekende tak van de fotografie.

Voor of na een reportage stoppen we wel eens bij andere bezienswaardigheden. Foto's hiervan vind je terug in het portfolio.

Zit je met vragen of wens je meer uitleg over Urban exploration?
Aarzel dan niet om contact op te nemen of een bericht achter te laten in het gastenboek.

Nieuwe foto's aan snapshot's toegevoegd!

Zaterdag 29 januari 2011



Dit keer voor de verandering geen Urban exploration trip.


De zon scheen vollop aan de hemel maar het was berekoud. Deze keer had ik de camera wel bij!
De foto's omvatten enkele details van het 'Domein Pelgrimhof' en 'Domein Zellaer'.



Pelgrimhof
Het 14de eeuwse landgoed is omgeven door een brede hofgracht en dreven. Het pelgrimhof dankt zijn naam aan één van zijn eerste bewoners. Langs de Heiststeenweg bevind zich een sierlijke smeedijzeren toegangspoort uit de 18de eeuw. Het kasteel en zijn park zijn beschermd als monument en landschap. 


Zellaer
Het Kasteel van Zellaer te Bonheiden werd gebouwd tussen 1888 en 1892, de werken aan het huidige kasteel zijn voltooid in 1985. Het neogotische kasteel is met een ringgracht omgeven en in het park liggen nog verschillende brede grachten. In het gebouw is nu een bezinningscentrum gevestigd.
Het is het derde kasteel dat op deze plek gebouwd werd. bij de afbraak van vorig kasteel stootte men op zeer oude grondvesten. Deze waren gebouwd op in de grond geheide houten palen, die zelfs uit de 13de eeuw zouden kunnen stammen en dus een middeleeuws slot kunnen veronderstellen.



 









Geen opmerkingen:

Een reactie posten