Urban mysteries vertelt je het verhaal over de wereld van "Urban exploration", bij velen een nog onbekende tak van de fotografie.

Voor of na een reportage stoppen we wel eens bij andere bezienswaardigheden. Foto's hiervan vind je terug in het portfolio.

Zit je met vragen of wens je meer uitleg over Urban exploration?
Aarzel dan niet om contact op te nemen of een bericht achter te laten in het gastenboek.

Stedelijk zwembad M

We schrijven Zaterdag 22 Januari 2011.

Het stedelijk zwembad, velen zullen dit nog herkennen als de plek waar ze uren en uren hebben in doorgebracht. Sommige hebben er zelfs hun zwemcapaciteiten ontplooit. Met andere woorden pure nostalgie!
Over het zwembad: het is opgetrokken in de oorlog van ’14 –’18  in neo – renaissancestijl en een ontwerp van August van Haesendonck. Het zwembad diende speciaal om Mechelaars uit de Duitse fabrieken te houden. De toegang tot het zwembad was niet zo vanzelfsprekend, we moesten eens moeiten doen! Het kon ook niet elke keer zo makkelijk zijn. Bij een eerste blijk op het zwembad valt meteen de  neo – renaissancestijl op. De belgische blauwe steen, de tegels.. pure herkenningsmerken uit de tijd. Helaas heeft de tand des tijds hier ook weer ongenadig toegeslagen, spijtig want dit zou een grote trekpleister zijn zoals vroeger. Zou? Volgens mij nog even groot maar met een ander soort publiek. Tegen het einde van onze shoot kregen we onverwacht bezoek van 2 onbekende buitenlandse mannen die gelukkig met hetzelfde doel waren gekomen. of waren ze met 3? want buiten leek het of een derde persoon de wacht hield in de wagen.









Geen opmerkingen:

Een reactie posten